Σχετικά με εμένα

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 1972. Από την πολύ μικρή μου κιόλας ηλικία είχα κατακτήσει την δυνατότητα με σιγουριά να απαντώ στην διαχρονική ερώτηση των μεγάλων κάθε φορά που απέναντι τους έχουν ένα μικρό παιδί:

 • Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;
 • Γιατρός, απαντούσα…

Μια σειρά από σημαντικές επιρροές και γεγονότα στην ζωή μου με οδήγησαν τελικά σε διαφορετικές  αλλά ιδιαίτερα σχετικές ταυτόχρονα ακαδημαϊκές  αλλά και επαγγελματικές  διαδρομές. Τα επαγγέλματα υγείας είναι αν μη τι άλλο δοχεία συγκοινωνούντα.

Για περισσότερα από 25 χρόνια ασχολούμαι με την βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μου μέσα από προγράμματα άσκησης τα οποία στοχεύουν τόσο στην πρόληψη όσο και στην αποκατάσταση παραμέτρων της υγείας τους.

Καθώς έλεγε ο αρχαίος Έλληνας ιατρός ο Γαληνός, «Αυτοί που τρώνε και γυμνάζονται πολύ δεν είναι πιο υγιείς από εκείνους που κάνουν όσα πρέπει . Έτσι, όχι όσοι ξέρουν πολλά, αλλά όσοι ξέρουν χρήσιμα είναι σημαντικοί.»

Θα έλεγα ότι ο Γαληνός στα λόγια του αυτά εισήγαγε την έννοια του μέτρου, της εξατομικευμένης συνταγής. Έκανε λόγο για μια συνταγή υγείας!

Ποια λοιπόν είναι τα χρήσιμα για τον καθένα ξεχωριστά; Τι μπορεί να σημαίνει «όσα πρέπει»;

Πέρα από το να καθοδηγώ προπονητικά κόσμο για τα δικά τους εντελώς ξεχωριστά «χρήσιμα» και «όσα πρέπει», αγαπώ να μελετάω συνεχώς και να συνθέτω γνώση παρακολουθώντας τα λόγια και τα έργα σημαντικών συναδέλφων μου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Για πολλά χρόνια υπήρξα και συνεχίζω να υφίσταμαι ως καθηγητής/ εκπαιδευτής σε επαγγελματίες υγείας στα γνωστικά αντικείμενα της προπονητικής, της κινησιολογίας και της αθλητικής διατροφής.

Δογματικά σχεδόν, αποδέχομαι την ρήση του Wilhelm Reich: Ο έρωτας, η εργασία και η γνώση είναι οι αστείρευτες πηγές της ζωής, αυτές που πρέπει να την κυβερνούν.

Αν με ρωτάς, ίσως είναι και η προσωπική μου συνταγή. Δεν σταμάτησα ποτέ να σπουδάζω και να εξελίσσω τις γνώσεις μου. Ποτέ να εργάζομαι αφοσιωμένα και με ενθουσιασμό πάνω στα ειδικά θέματα και αιτήματα των πελατών μου. Είχα επιπλέον την τύχη να γνωρίσω τον για εμένα ιδανικά ερωτεύσιμο άνθρωπο με τον οποίο απέκτησα και δύο υπέροχα παιδιά…

Σημαντικοί Ακαδημαϊκοί & επαγγελματικοί σταθμοί

 • 1991, εισαγωγή κατόπιν πανελλήνιων γραπτών εξετάσεων στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  Από το τρίτο κιόλας έτος της φοίτησης μου, δίχως να χάνω χρόνο, ξεκίνησα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα στον χώρο της άσκησης και του fitness. Αποφοίτησα από την σχολή με την ειδικότητα της Ειδικής Φυσικής Αγωγής.

  • Μέχρι και το 2004 δεν σταματώ να γυμνάζω κόσμο είτε σε group είτε σε προσωπικό επίπεδο.

  • Το 2005, ακολουθώ το ένστικτο μου και στήνω στην Αθήνα ένα σύγχρονο γυμναστήριο (Golden Gym Νέας Ιωνίας) όπου για 11 χρόνια μέχρι το 2016, οπότε και αποχώρησα από την βιομηχανία των γυμναστηρίων, προσπάθησα να βάλω την υπογραφή μου, στις προσπάθειες εκατοντάδων ανθρώπων που επιθυμούσαν να βελτιώσουν την υγεία αλλά και την εμφάνιση τους. Στην πραγματικότητα να αλλάξουν την ζωή τους!

  Ωστόσο: Πρέπει να μελετήσει κανείς πολλά για να ξέρει λίγα…

 • Η συνέχεια του εκπαιδευτικού μου ταξιδιού το 2012 με έφερε στην είσοδο του Αττικού Κολεγίου όπου και έπειτα από 2 χρόνια συνεχούς φοίτησης απέκτησα το πτυχίο μου στην Επιστήμη της Διατροφής (HND in Dietetics) μέσω του Cambridge Regional College της Μεγάλης Βρετανίας.

Ακολούθησαν οι ακόλουθες μετεκπαιδεύσεις:

 • • Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας – Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (12 μήνες).
  • Κλινική Διατροφή – Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (8 μήνες).
  • Nutritional Medicine & Metabolomics – EINum (3μήνες).
  • Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity – ΚΕΑΔΔ (4 μήνες).
  • Clinical Pilates Method – GPC (4 μήνες).

  2018- Ιατρική Σχολή Αθηνών – Αν μπορείς να το ονειρευτείς μπορείς να το κάνεις…
  • Η εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 2018 και για τα επόμενα 2 χρόνια στα πλαίσια των Μεταπτυχιακών μου σπουδών πάνω στην Μοριακή & Εφαρμοσμένη Φυσιολογία με κατεύθυνση την Θεραπευτική Άσκηση, ήρθε να ικανοποιήσει τόσο τις ανάγκες μου για νέα γνώση αλλά ταυτόχρονα, κακά τα ψέματα, και εκείνο το όνειρο των εφηβικών μου χρόνων!

  • Την στιγμή αυτή που σου γράφω έχω ήδη στο μυαλό μου την κατεύθυνση που θα επιθυμούσα να έχει η μετέπειτα πορεία μου προς το Διδακτορικό…

Εκπαίδευση – Διδακτική εμπειρία

 • Σε όλη αυτήν την μακρόχρονη πορεία με γοήτευε ιδιαίτερα η εναλλαγή των ρόλων από δάσκαλος μαθητής και ξανά πάλι δάσκαλος.

 • Επί σειρά 3 ετών υπήρξα καθηγητής Προπονητικής στα ΙΕΚ Ιπποκράτειος και το Αττικό Κολέγιο.

 • Για 2 χρόνια Επιστημονικός Συνεργάτης του Mediterranean College στο γνωστικό πεδίο της Προπονητικής και του Αθλητικού Management.

 • Aπό το 2016 εώς σήμερα Εκπαιδευτής του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών.

 • Από το 2017 εώς το καλοκαίρι του 2020 Εκπαιδευτής στο γνωστικό πεδίο του Personal Training στην ιδιωτική σχολή AF Studies.

Αν θες να μάθεις…

Αν θες να μάθεις τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να σε βοηθήσω να βρεις τα βήματα σου και να πετύχεις τους στόχους σου μπορείς να ρίξεις μια προσεχτική ματιά στις Υπηρεσίες.

Φιλικά, Βουδούρης Δημήτρης.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Εγγραφείτε στο newsletter μου

Copyright © 2019, Δημήτριος Βουδούρης
Δημιουργήθηκε με 💪 από την EDL Services