30′ άσκηση την ημέρα: Από την πρόκληση στην πράξη

Τελικά, η μισή ώρα άσκησης είναι κάτι πιο απλό από ότι υπολογίζεις. Δες το σαν πρόκληση…και κάνε το πράξη !

Κάθε φορά που περνάς το κατώφλι του γυμναστηρίου σου και ολοκληρώνεις έστω και μια μικρής χρονικής διάρκειας προπόνηση

  • Τοποθετείς ένα τουβλάκι ακόμη, μια ακόμη χρωματιστή ψηφίδα στη «νέα ζωή» που αποφάσισες να κατασκευάσεις για σένα. Οι συνήθειες, καλές ή κακές, θεμελιώνονται μέσα από την επανάλληψη.
  • Ακόμη κι αν 20΄- 30΄χρόνος άσκησης, ακούγεται σαν λίγος, εντούτοις είναι υπεραρκετός για μια έντονη διαλειμματική προπόνηση στο διάδρομο ή για ένα ολιγόλεπτο ζέσταμα και μια εξαιρετική σειρά διατατικών ασκήσεων ή ακόμη και για ένα υψηλής έντασης πέρασμα από τις μπάρες και τους αλτήρες.
  • Έχεις την ευκαιρία να δεις ξανά αυτούς τους 2- 3 νέους φίλους που έκανες, να πεις μια καλησπέρα πέρα από τις καλησπέρες του γραφείου ή όσες οι τυπικές κοινωνικές «νόρμες» επιτάσσουν, να ανοίξεις λίγο τον κοινωνικό σου ορίζοντα.
  • Υπό συνθήκες πίεσης και άγχους, μην περιμένεις να έχεις την καλύτερη δυνατή κρίση για θέματα κρίσιμα που μπορεί να αφορούν την οικογένεια ή τα επαγγελματικά σου. Θεώρησε σαν δεδομένο ότι το μισάωρο αυτό θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις το θολό και μπλεγμένο τοπίο του μυαλού σου, δεν θα σου δώσει τη λύση αλλά θα σε σπρώξει πιο κοντά σε αυτήν.
  • Εάν ξεσπάς το θυμό και την πίεση στο πιάτο σου το μισάωρο αυτό, αν μη τι άλλο, θα σε βοηθήσει να διοχετεύσεις τα συναισθήματα αυτά αλλού αποφεύγοντας τελικά ένα υπερφαγικό!
  • Με σιγουριά σου λέω ότι τα μισάωρα αυτά, εφόσον έχουν μια καλή συχνότητα μέσα στην εβδομάδα (3- 5),και συνδιάζονται με μια καλά σχεδιασμένη διατροφή (τόσο στις θερμίδες, όσο και στη σύνθεσή της) είναι αρκετά ώστε να σε φέρουν σε άλλα επίπεδα, όσον αφορά την ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων σου, τη βελτίωση της σωματικής σου σύστασης αλλά και των βιοχημικών δεικτών σου !
  • Καθώς κυλά το μικρό αυτό κείμενο, σκέφθηκα να σου προτείνω το εξής:

Επισκέψου αύριο κιόλας το γυμναστήριο της γειτονιάς σου και ξεκίνα με την προοπτική αυτή, του μισάωρου! Πιθανότατα θα συνειδητοποιήσεις σύντομα ότι τελικά ήταν πιο απλό από ότι υπολόγιζες. Δες το σαν πρόκληση και κάνε το πράξη!

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Εγγραφείτε στο newsletter μου

Copyright © 2019, Δημήτριος Βουδούρης
Δημιουργήθηκε με 💪 από την EDL Services