Μην τρως τίποτα που η γιαγιά σου δε θα αναγνώριζε ως φαγητό!

Με ρώτησε φίλος πριν λίγες μέρες, με ποιο τρόπο θα μπορούσε να είναι σίγουρος για την ποιότητα της τροφής που επιλέγει τόσο για τον ίδιο και τη σύζυγο όσο και για τα δύο τους παιδιά.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι για τίποτα στη ζωή αυτή δε μπορείς να μιλάς με σιγουριά και βεβαιότητα,ωστόσο μπήκα στον πειρασμό να του απαντήσω με μια ατάκα που είχα κάποια στιγμή διαβάσει σε ένα όμορφο βιβλίο:

«Μην τρως τίποτα που η γιαγιά σου δε θα αναγνώριζε ως φαγητό!»

Επέτρεψε μου να σου μεταφέρω ένα ενδιαφέρον απόσπασμα από το βιβλίο του Michael Pollan «Διατροφή-Μύθοι και Προπαγάνδα»… Μην το πάρεις απαραίτητα τοις μετρητοίς,τουλάχιστον όμως όσον αφορά την διατροφή του παιδιού σου μην κάνεις τα στραβά τα μάτια!

Φανταστείτε λοιπόν την γιαγιά σας δίπλα σας, καθώς κινείστε με το καροτσάκι ανάμεσα σε διαδρόμους. Στέκεστε μαζί μπροστά στον πάγκο με τα γαλακτοκομικά. Αυτή πιάνει ένα πακέτο με σωληνάρια γιαουρτιού «Go-Gurt Portable Yogurt», και φυσικά δε μπορεί να καταλάβει τι μπορεί να είναι.

Άραγε είναι τροφή ή οδοντόπαστα; Και πως ακριβώς το καταναλώνουμε;

Εσείς της λέτε ότι είναι απλώς γιαούρτι σε μορφή οδοντόπαστας, αν όμως εκείνη διαβάσει τα συστατικά του,θα έχει κάθε λόγο να αμφιβάλει ότι τα πράγματα είναι όντως έτσι. Υπάρχει βέβαια και λίγο γιαούρτι εκεί μέσα, υπάρχουν όμως και ένα σωρό άλλα πράγματα που ούτε καν θυμίζουν γιαούρτι…

Πως το γιαούρτι, που την εποχή της γιαγιάς σας περιείχε απλώς γάλα που υπέστη ζύμωση με τη βοήθεια κάποιων βακτηρίων, έγινε τόσο περίπλοκο πράγμα; Είναι κανονική τροφή το γιαούρτι «Go-Gurt Portable Yogurt»; Είναι κάποιου είδους τροφή; Ή είναι απλώς ένα προϊόν διατροφής;

Υπάρχουν πράγματι εκατοντάδες ηλιθίων προϊόντων στο super market που οι πρόγονοί σας δε θα αναγνώριζαν ως τρόφιμα…

Σκέψου το!

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Εγγραφείτε στο newsletter μου

Copyright © 2019, Δημήτριος Βουδούρης
Δημιουργήθηκε με 💪 από την EDL Services