Έρευνα για επιλογή γυμναστηρίου: Επέλεξε τις μέρες και τις ώρες αιχμής!

Γνωρίζω καλά ότι έφτασε η εποχή! Ο καιρός έχει αρχίσει λίγο λίγο να σου υπενθυμίζει ότι το καλοκαιράκι αποχαιρέτησε. Στην Ελλάδα ασφαλώς δεν το χει δύσκολο να σου το ανατρέψει αυτό με καύσωνα…μέσα στον Οκτώβρη, ωστόσο δεν είναι μόνο ο καιρός και το ότι βραδιάζει πιο νωρίς.

Έχεις πλέον επιστρέψει στην εργασιακή ρουτίνα σου, τα σχολεία (για όσους έχουν παιδιά) άνοιξαν, τα πρώτα δύσκολα έξοδα του Σεπτέμβρη κάπως μπήκαν σε μια σειρά…Θες να σου πω κι άλλα;

Ας μην αναπτυχθώ άλλο σε αυτό! Θα μπορούσα να σου φτιάξω ένα άρθρο, πλήρες και αναλυτικό για το τι πρέπει να έχεις στο νου σου όταν θα βγεις για έρευνα γυμναστηρίου. Θα το κάνω τις επόμενες μέρες! Για την ώρα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου το πρώτο tip!

Αναζήτηση πληροφοριών στην ώρα της αιχμής!

Πάντα το είχα σαν κριτήριο απόδειξης της επαγγελματικής επάρκειας για οποιαδήποτε υπηρεσία. Θα στο πω λίγο, ίσως, υπερβολικά αλλά πραγματικά το πιστεύω: δεν υπάρχουν προϊόντα αλλά υπηρεσίες! Αν το προϊόν που πουλάω είναι άσκηση, υγεία, ευεξία κτλ δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία έξω στην ανταγωνιστική αγορά! Αυτό που μετρά είναι η συνολική εξυπηρέτηση η οποία έρχεται να «κουμπώσει» με το προϊόν αυτό!

Στην πράξη…

Είναι Δευτέρα απόγευμα ή Τετάρτη. Επέλεξε όποια από τις δύο ημέρες σε βολέψει περισσότερο. Και οι δύο ημέρες χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι τα καταστήματα είναι κλειστά τις απογευματινές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι ασκούμενος θα πάει στο γυμναστήριο του για να γυμναστεί! Κράτα στην άκρη του μυαλού σου ότι η Δευτέρα ως η πρώτη μέρα μετά από Σαββατοκύριακο έχει μια ακόμη επιπλέον σημασία: είναι η μέρα με τις στατιστικά αποδεδειγμένα υψηλότερο αριθμό παρουσιών στο εβδομαδιαίο παρουσιολόγιο του γυμναστηρίου.

Τα στατιστικά νούμερα λένε ότι την Δευτέρα θα περάσει από την reception του γυμναστηρίου προκειμένου να γυμναστεί το 1/3 των ενεργών μελών του club! Εάν λοιπόν ένα αθλητικό club ή γυμναστήριο το έχει να παινεύεται για τα 2500 ενεργά μέλη του, την Δευτέρα καλείται να κάνει το προφανές, να εξυπηρετήσει επιτυχώς έναν όγκο 800 ανθρώπων που θα μπει από το πρωί εώς το βράδυ προκειμένου: να χρησιμοποιήσει τις αίθουσες των ομαδικών, την αίθουσα των οργάνων, θα κινηθεί σε χώρους χαλάρωσης και ευεξίας (sauna, hamam κτλ.), θα χρησιμοποιήσει αποδυτήρια για να αλλάξει, να κάνει μπάνιο, να αποθηκεύσει προσωρινά τα ρούχα του ή και αντικείμενα αξίας, θα αναζητήσει βοήθεια από το επιστημονικό προσωπικό….Μάλιστα: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Αυτό λοιπόν το σκηνικό οφείλεις να το δεις, να το αξιολογήσεις και να αποφασίσεις εάν αυτό είναι που καλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου!

Όταν λοιπόν περάσεις το κατώφλι του υποψήφιου γυμναστηρίου σου και φτάσεις στην reception για πληροφορίες, εστίασε την προσοχή σου στα παρακάτω:

  • Κατά την προσέλευση σου στο χώρο υποδοχής, ο υπεύθυνος ή η υπεύθυνη σε αυτό το πόστο σε καλησπέρισε με χαρά ή σε αντιμετώπισε πρόχειρα ή υπό πίεση; Χαμογελούσε από καρδιάς ή από ανάγκη; Εάν εκείνη τη στιγμή εξυπηρετούσε κάποιον άλλο (καθόλου απίθανο), σε καθησύχασε με ευγένεια και χαμόγελο για το γεγονός ότι σε έχει δει και ότι θα σε εξυπηρετήσει σύντομα;
  • Η ενημέρωση σου δεν μπορεί να γίνει στη reception, ούτε στο πόδι…Υπήρξε προθυμία από πλευράς τους να μιλήσεις με κάποιον επιστημονικό σύμβουλο για τους στόχους σου και τους πιθανούς περιορισμούς σου σχετικά με την άσκηση; Εάν όχι: απαίτησε το!
  • Προσπάθησε εν μέσω αρκετού κόσμου μέσα στην αίθουσα με τα όργανα (για αυτό σε παροτρύνω να πας σε ώρες αιχμής), να αναζητήσεις με τα μάτια σου και να παρατηρήσεις τις κινήσεις των γυμναστών! Καταρχήν τους διακρίνεις; Φορούν κάποια διακριτική μπλούζα με το λογότυπο του γυμναστηρίου ή όχι; Εάν δεν τους βλέπεις να ανησυχήσεις! Εάν τους βλέπεις, παρακαλώ τσέκαρε τα ακόλουθα: a) Προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν ή τρέχουν και δεν φτάνουν; b) Εξυπηρετούν τρέχοντας…μεν αλλά με χαμόγελο και σιγουριά c) Τους βλέπεις να είναι μάλλον αραχτοί σε πηγαδάκια με πελάτες ή και μεταξύ τους. Δεν προχωρώ σε άλλα σενάρια. Επέλεξε εσύ ποιο από τα παραπάνω τιμούν την επιλογή και την πραγματική σου θέληση για αλλαγή. Προσωπική αλλαγή!
  • Υπάρχουν ουρές στα όργανα και στα μηχανήματα αερόβιας προπόνησης (ποδήλατα, διάδρομοι, stepper κτλ); O κόσμος, σου μοιάζει ευτυχισμένος που βρίσκεται εκεί ή διακρίνεις κάποια δόση εκνευρισμού; Τα ελεύθερα όργανα, οι αλτήρες, οι μπάρες και οι δίσκοι είναι τακτοποιημένα στην θέση τους η πεταμένα «χύμα» εδώ και εκεί;
  • Ο χώρος κλιματίζεται και αερίζεται επαρκώς δεδομένης της κοσμοσυρροής;
  • Ο κόσμος που γυμνάζεται, έχει κάποιο πρόγραμμα στο χέρι του ή κινείται και γυμνάζεται στην τύχη; Δεν ζητάμε να αξιολογήσεις το πρόγραμμα. Σου ζητώ να παρατηρήσεις για αρχή εάν υπάρχουν προγράμματα.
  • Μπες στα αποδυτήρια, εάν επιτρέπεται. Τι βλέπεις; Πληρούν συνθήκες που να σε προτρέπουν να αλλάξεις εκεί; Θα μπορούσες με σιγουριά να πεις ότι θα υπάρχουν μέρες που θα έκανες το ντουζάκι σου εκεί; Διατηρούν μια αξιοπρέπεια όσο αφορά την καθαριότητα; Οι τουαλέτες;

Εν κατακλείδι…

Τον καλό τον καπετάνιο θα τον αξιολογήσεις στην φουρτούνα και όχι στην μπουνάτσα! Ο ικανός και έμπειρος χειρουργός θα αποδείξει τον τίτλο του στην υποτροπή! Ο καλός επαγγελματίας είτε προσφέρει καφέ, είτε πουλάει άσκηση και υγεία αξιολογείται στην πίεση. Αξιολόγησε λοιπόν όσα σου προανέφερα σε συνθήκες αιχμής. Μέχρι την στιγμή που θα σου δώσω ένα πλήρες σχετικό άρθρο, κράτα το tip of the week!

Δευτέρα αύριο…είσαι έτοιμος;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Εγγραφείτε στο newsletter μου

Copyright © 2019, Δημήτριος Βουδούρης
Δημιουργήθηκε με 💪 από την EDL Services