Μην φοβάσαι να είσαι αρχάριος…

Κάνε ένα πείραμα με τον εαυτό σου

Μιλούσα με την Ν. χθες!

Συνεργαζόμαστε 10 μήνες πλέον συνεχείς μέσα απ’ τις remote υπηρεσίες μου για άσκηση. Συζητούσαμε πίσω από τις υψηλής ανάλυσης κάμερες μας για τον προγραμματισμό μας μέσα στο μήνα Απρίλη. Λόγω των συνθηκών δεν μπορούμε να συναντηθούμε από κοντά. Αυτό δεν μας εμποδίζει όμως από το να προχωράμε βήμα βήμα σε σημαντικές αλλαγές σε κάθε επίπεδο!

Της είχα πει από την αρχή ότι δε θα βιώσει πίεση αφόρητη. Αν αυτό συμβεί εγώ ως προπονητής θα είμαι αποτυχημένος.

Απλά θα ξυπνήσει ένα πρωί, μετά από καιρό, και θα δει έναν άλλο εαυτό!

Χθες λοιπόν ήρθε η μέρα: «Λοιπόν, θέλω λίγο χρόνο να επεξεργαστώ τα επόμενα βήματά μας», της είπα. «Θα μπεις στο νέο σου πρόγραμμα από την Παρασκευή. Για σήμερα Τετάρτη θέλω να κάνουμε ένα πείραμα! Θέλω, όμως, το βράδυ να μου στείλεις εντυπώσεις. Ναι;…»

Συμφώνησε και θα σου εξηγήσω τώρα τι της ζήτησα. Την παρότρυνα να αναζητήσει τα αρχεία από την πρώτη μας εβδομάδα όπου ξεκινήσαμε να γυμναζόμαστε παρέα. Τέλη του Μάη το 2020. Εκεί στο τέλος του πρώτου επεισοδίου του εγκλεισμού του covid – 19.

Της ζήτησα λοιπόν να μπει και να βρει μια προπονητική ημέρα από την πρώτη εβδομάδα και να εκτελέσει την προπόνηση αυτή. Μια προπόνηση η οποία, εάν δεν κάνω λάθος, είχε διάρκεια 30′-40′. Το challenge λοιπόν ήταν να εκτελέσει την προπόνηση εκείνη και να καταγράψει την εμπειρία και τις σκέψεις της.

Σου παραθέτω μέρος από την καταγεγραμένη εμπειρία της…


Η πρόοδος, η πάσης φύσεως εξέλιξη είναι μια διαδικασία που ωριμάζει μέσα στον χρόνο. Η πορεία προς την αλλαγή είναι η ίδια η αλλαγή. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να ολοκληρώνεις το πείραμα – παιχνίδι αυτό και να αντιλαμβάνεσαι ότι πριν από 10 μήνες μπουσούλαγες ενώ τώρα τρέχεις.

Ανακαλύπτεις τα τεράστια βήματα που έχεις κάνει όταν συνειδητοποιείς τον όγκο της προπόνησης, το είδος των ασκήσεων, το επίπεδο τεχνικής δυσκολίας και επιδεξιότητας που απαιτούνταν, τότε, για να σε ξεκουνήσουν από την θέση σου και συγκρίνεις με το τώρα…

Ολοκληρώνεις πλέον 2 τέτοιες προπονήσεις και νιώθεις σαν να έχεις μόλις κάνει ένα μεγαλειώδες ζέσταμα.

Μα το πιο σημαντικό: έφθασες ως εδώ δίχως να βαρυγκομάς!

Γράφει πιο κάτω η Ν. και με ευχαριστεί…

Εγώ ευχαριστώ από καρδιάς όσους όλα αυτά τα χρόνια εκτέθηκαν με θάρρος στην πρώτη δυσκολία του μυαλού τους: Να είναι αρχάριοι και να μην το βάλουν κάτω!

Σίγουρα η βοήθεια από πλευράς του ειδικού είναι σημαντική. Δεν αρκεί όμως δίχως την αφοσιωμένη προσπάθεια και του ανθρώπου που θα περπατήσει την διαδρομή!

Για εξατομικευμένες συνταγές άσκησης, τέτοιες που να σε οδηγούν στους στόχους σου σεβόμενες την ξεχωριστή σου ύπαρξη και ιδιαιτερότητες, δες εδώ: https://www.healthex.gr/online-form/

Σύντομα θα μιλήσουμε για τις ανάγκες σου!

Μέχρι τότε να φροντίζεις, όπως μπορείς, τον εαυτό σου!

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Εγγραφείτε στο newsletter μου

Copyright © 2019, Δημήτριος Βουδούρης
Δημιουργήθηκε με 💪 από την EDL Services