Ο Καπνιστός τόνος του Brian Ferry

Διατροφικό peeling για το μυαλό και το σώμα σου…

Θα γνωρίζεις πιθανότατα ότι καθημερινά ένα μέρος του εαυτού σου αποδομείται και ταυτόχρονα νέα κύταρρα δημιουργούνται στη θέση τους, κάθε μέρα δηλαδή είναι μια νέα μέρα ζωής για ένα μικρό ποσοστό του εαυτού σου. Πρόκειται για ένα από τα «μικρά θαύματα» τα οποία καθημερινά συμβαίνουν δίχως να περιμένουν τη συγκατάθεσή μας.  Και καθώς ασχολούμαστε με χίλια και δυο «σημαντικά» καθημερινά… πλην του εαυτού μας όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από τη μύτη μας.

Για να σε προβληματίσω όμως λιγάκι θα σου θέσω το εξής δεδομένο, σκέψου ότι μέσα σε ένα χρονικό όριο περίπου μιας 7ετίας, κάθε κύτταρο του οργανισμού σου θα έχει αναπληρωθεί. Και μόνο η ιδέα του να βγαίνει ανά 7ετία αναγεννημένος ακούγεται δελεαστική.  Σίγουρα δεν μπορείς να προσδοκείς την αθανασία, οφείλεις όμως να κυνηγήσεις με κάθε φυσικό μέσο που περνά από το χέρι σου μια μακρόχρονη και με υγεία και ευρωστία ζωή.

Η άσκηση είναι η μια παράμετρος, ο καλός ύπνος μια άλλη, ο έρωτας και η φιλία θα δώσει ρυθμό και χρώμα στη μακρόχρονη αυτή πορεία αλλά το άρθρο για να είμαι ειλικρινής το ξεκίνησα για να σου δώσω τη συνταγή μου, που τη θεωρώ κάτι σαν peeling για το μυαλό και το σώμα σου !

Κάθε νέο κύτταρο το οποίο καθημερινά δημιουργείται φέρει εντός του την γεννετική σου εντολή. Πρόκειται για μια εντελώς προσωπική για εσένα εντολή και η άρτια έκφρασή της μέσα στα πολλά εξαρτάται και από την δυνατότητα του κάθε μικροκυττάρου σου με ακρίβεια να μπορεί να επικοινωνεί μέσω υγειών κυτταρικών μεμβρανών με τα γειτονικά του κύτταρα.  Για να μη σε κουράσω με βιοχημικούς όρους (θα μπορούσε να γίνει σε κάποιο άλλο άρθρ αυτό…) ας προχωρήσω στα υλικά που θα χρειαστείς για να επιτύχεις στη σύνθεση υγειών κυτταρικών μεμβρανών, ορμονών και νευροδιαβιβαστών, μυϊκού ιστού και κολλαγόνου , με λόγια άλλα δηλαδή στο  εναλλασσόμενο κυτταρικό μοτίβο ζωής-θανάτου ο στόχος μας είναι να είσαι καθημερινά ο απόλυτος νικητής.

Το αμυλώδες μέρος του πιάτου που σου παρουσιάζω αποτελείται από μια φέτα ψωμί Μοναστηριακού τύπου … και επιτέλους μην πυροβολείς το ψωμί,όπως και τον πιανίστα,όταν αυτό είναι της ποιότητας που του αξίζει.Ένα σημαντικό μέρος υπερπολύτιμων βιταμινών του συμπλέγματος B και πλήθος ιχνοστοιχείων και μετάλλων είναι το χημικό όφελος σου,όσο για το bonus γεύσης σε προκαλώ να μου πεις !

Θα σε παρακαλούσα να ακολουθήσεις το πρωτόκολλο και να τρίψεις φρέσκια τομάτα μιας που η εποχή (καλοκαιράκι..) το καλεί από πάνω, συνοδεύοντας με ρίγανη και ωμό ελαιόλαδο. Μαζί με την φρεσκοκομμένο μαρούλι και το φρέσκο κρεμμυδάκι επιτυγχάνεις μια μοναδικής ισχύος βομβίτσα αντοξειδωτικών και βιταμίνης C συμπληρώνοντας το φρέσκο μέρος της 3άδας σου.

Σημείωσε σε παρακαλώ ότι η τομάτα στην εποχή αυτή με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο αποτελούν επίσης μια 3άδα αντικαρκινικών σωματοφυλάκων για σένα και κλείνοντας την παρένθεση θα σου μιλήσω για το πρωτεϊνικό μέρος το οποίο επέλεξα να είναι μια μερίδα τόνου καπνιστού για να σου κάνω το εξωτικό… κατιτίς μου στον ουρανίσκο σου.

Με το χέρι στην καρδιά η «δική μας» η σαρδέλα θα ήταν η ιδεατή επιλογή αλλά η ζωή θέλει και τα γλέντια της. Τα οφέλη των περίφημων EPA και DHA είναι και πολυδιαφημισμένα άρα και γνωστά , Ω3 λιπαρά οξέα με άλλα λόγια. Λίγοι σπόροι chia έρχονται και ολοκληρώνουν το διατροφικό σου αριστούργημα και το πιο σημαντικό γιατί πάντα η πρώτη αντίρρηση έχει να κάνει με τον ελάχιστο χρόνο που διαθέτουμε για την παρασκευή ενός πιάτου , προσωπικά μου πήρε ακριβώς 4 λεπτά για να το ετοιμάσω όσο ένα όμορφο τραγούδι του Brian Ferry  το οποίο έπαιζε στο ραδιόφωνο όση ώρα ήμουν στην κουζίνα… εσένα που θέλεις να λέγεσαι αρχάριος άντε να σου πάρει 2’ παραπάνω !

Με αυτά κλείνοντας σου εύχομαι να το απολαύσεις,

Καλή σου όρεξη !

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Εγγραφείτε στο newsletter μου

Copyright © 2019, Δημήτριος Βουδούρης
Δημιουργήθηκε με 💪 από την EDL Services